Tvillingens hemligheter och svek

Böcker
PUBLICERAD:
Tvilling
Inger Alfvén
Albert Bonniers förslag

De är så olika, både till sätt och utseende. Men ändå tvillingar. I början så nära varandra, oskiljaktiga. Sedan en bit ifrån varandra, därefter nära igen. Livet tar helt olika vägar för systrarna Pi och Lollo. Lollo har ett stabilt och tryggt liv, med en bra utbildning, två barn, en man som älskar henne och tar hand om henne, eller är det det han gör? Kanske handlar det istället om att han styr henne, leder henne dit han vill? Lollo ser det allt mer så när åren går. Pi inte bara är som ett helt annat väsen än sin syster, hon gör helt andra val, är fotograf som ständigt är på plats i krig och annat elände. Hon har svårt att finna ro i ett “vanligt” liv. Oftast delar systrarna allt, det är vad Lollo tror. Tills en dag när hon upptäcker att Pi bär på djupa hemligheter.

Inger Alfvén gör systrarna så tydliga, hon skildrar deras personligheter, känsloliv och val så väl att jag känner det som att de finns i mitt liv.

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.