• idag
  15 juli
  13°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.3 mm
 • torsdag
  16 juli
  24°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Ett dockhem med Bergström och Göranzon

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
Marie Göranzon och Helena Bergström i Ett dockhem 2.
Foto: Matilda Rahm
Skådespelarna Helena Bergström och Marie Göranzon intar under tisdagen stadsteatern i Skövde med uppsättningen Ett dockhem 2.

Det är den amerikanske dramatikern Lucas Hnath som har placerat karaktärerna i Ibsens mästerverk från 1879 i dagens nutid. Efter att ha spelats på Kulturhuset Stadsteatern Stockholm under hösten 2018 kommer nu föreställningen till Skövde i Riksteaterns regi.

– Vi på Riksteatern är mycket stolta att kunna erbjuda Ett Dockhem 2 till vår publik. Det är en uppsättning som präglas av elegans, humör, starka känslor och intelligens där Helena Bergström och Marie Göranzon skapar magi, säger Dritëro Kasapi, Riksteaterns teaterchef, i ett pressmeddelande.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.