• idag
  30 maj
  18°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Lundström håller sig inte till sanningen

Insändare
PUBLICERAD:
Replik till Gunnar Lundström i SLA 6/5.

Jag vet inte vilken läsförståelse ingenjör Lundström har eller i vilken värld han befinner sig men när han hänvisar till Mauna Loa Observatorys (Hawaii ) påståenden om att koldioxidutsläppen sedan 1980 ökat högst marginellt så förhåller han sig inte till sanningen eftersom Mauna Loa Observatory i själva verket framlägger att koldioxidhalten inte varit så hög på tre miljoner år som den är idag. Och FN-förbundet framlägger i sin dystra upplysning att det totala utsläppet av koldioxid i världen har sedan 1990 ökat med nästan 50 procent och dessa siffror har de knappast tagit ur luften.

Den som tror att dessa alarmerande siffror inte har någon påverkan på klimatet får nog tänka om och något mått av sunt förnuft måste väl också finnas, särskilt om man är ingenjör. Men det tycks Gunnar Lundström till synes helt sakna, sedan kan man ju alltid dra till med att var och en blir salig i sin egen tro om nu ingenjör Lundström skulle må bättre av det.

Kent Rohdin

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.