Mats Löwing kåserade i Blåbandsgården Tibro

Läsarnas
PUBLICERAD:
Här är det Birgitta och Bengt Andersson samt Lars Joelsson som samtalar med Mats Löwing näst längst till höger.

Åhörarna i Blåbandsgården, Tibro satt som på nålar, rädda för att Åsleprästen Mats Löwing verkligen skulle göra en tavla genom att bjuda på mässfall när han inte dykt upp klockan 19.00. Ett sextiotal åhörare satt bänkade och väntade med spänning, och plötsligt stod han i dörren 19.05 och började direkt berätta om “Mina tavlor” .

Den fotbollsspelande prästen från Åsle hade med sig flera olika tavlor som han berättade omkring, bland annat tavlor med både ko- och prästmotiv som på ett underfundigt sätt visade på olika skeenden i livet.

Han berättade om hur livet var på landet för inte allt för länge sedan när det fortfarande fanns mycket folk på landsbygden som jobbade i jordbruket. När korna mjölkades skulle mjölken köras ut till landsvägen och mjölkflaskorna skulle lyftas upp på mjölkabordet. Många kunde känna igen sig från barndomen.

Folk fick möjlighet att röra på sig och ta sig en korv med bröd, senare serverades det kaffe och en god kaka, åror såldes och det inbjöds till kommande träffar, bland annat en resa till trakten kring Hornborgasjön. Många var de som ville prata lite privata minnen när det var dags att köa för varmkorv.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.