Hoppa till huvudinnehållet

Amer nätade i comebacken i derbyt mot IFK

Publicerad:
Amer Ibrahimovic gjorde comeback efter skada och blev målskytt direkt i återkomsten när han satte ledningsmålet mot sitt gamla lag IFK Skövde i tisdagskvällens DM-möte. IFK och Alexander Gerhardsson fick se sig besegrade med 0–2. Foto: Erica Augustsson

Amer Ibrahimovic gjorde comeback efter sin ryggskada när Skövde AIK derbyslog IFK Skövde i DM-mötet. Ibrahimovic visade vägen för SAIK när han satte ledningsmålet mot sin tidigare klubb.

– Det är väldigt skönt att vara tillbaka igen och jag var verkligen spelsugen, säger SAIK-spelaren efter 2–0-segern inför 441 personer.

Amer Ibrahimovic hoppade in i Skövde AIK:s hemmapremiär mot IFK Värnamo men han hade snart spelat färdigt.

Han fick då omgående utgå med en ryggskada och missade sedan SAIK:s efterföljande fem seriematcher i division 1 södra.

På tisdagskvällen var han tillbaka i spel igen när SAIK mötte lokalrivalen IFK Skövde i ett derby i DM-sextondelsfinalen.

– Jag är inte riktigt där konditionsmässigt ännu men det försvinner fort och kommer tillbaka lika fort. Jätteskönt att få vara tillbaka i spel igen, säger Amer Ibrahimovic.

Satte ledningsmålet

Han satte 1–0-målet efter dryga timmens spel mot sitt tidigare lag IFK Skövde som han spelade med så sent som förra året.

Inlägget ifrån nyinbytte Rasmus Örqvist nådde Ibrahimovic i straffområdet och han behövde bara sätta dit foten för att skjuta in bollen i nät.

Skövde AIK vann DM-derbyt mot IFK Skövde

– Jag är snabbare än försvaren i löpningen in i straffområdet och det är en perfekt serve. Det räckte med en touch. Det var svårt att missa, säger SAIK-spelaren som sedan fick se Mikael Mörk nicka in 2–0 efter att Adam Zghiguida slagit ett inlägg mot bortre stolpen.

– Vi borde kanske ha gjort något mål mer men Mörk är vass. Han har inlett säsongen väldigt bra. Vi ska vinna matchen på förhand och under 90 minuter så är vi bättre. 2–0 duger väl men jag hade gärna sett att vi hade gjort några fler mål, säger Ibrahimovic som hoppas på nya spelminuter mot Oskarshamns AIK på lördag när serien rullar vidare.

Skövde AIK jublar efter Amer Ibrahimovic ledningsmål mot IFK Skövde.
Skövde AIK jublar efter Amer Ibrahimovic ledningsmål mot IFK Skövde. Foto: Erica Augustsson

Belåten SAIK-tränare

SAIK-tränaren Stefan Strind var på det hela taget belåten med insatsen. SAIK gick vidare och det kostade inte alltför mycket.

– Dagens match gick som vi ville. Det blev jättebra. Många spelare fick 90 minuter i benen som vi önskade och några skulle inte ha det. De som kom in och körde 30 minuter fick en lagom belastning. När vi väl fick mål så blev det behagligt, säger han.

– Jag är nöjd med grabbarnas insats. Vi ville mycket mer än vad vi fick se i första halvlek. Till andra halvlek gick vi ute med lite mer fart och gör det vi pratade om, fortsätter Stefan Strind.

IFK Skövdes Simon Ljungkvist och Adam Zghiguida i en duell i derbytmötet på Södermalms IP.
IFK Skövdes Simon Ljungkvist och Adam Zghiguida i en duell i derbytmötet på Södermalms IP. Foto: Erica Augustsson

Wolak på kryckor

Amer Ibrahimovic var alltså tillbaka i SAIK där Adam Wolak gick runt på kryckor vid sidan av planen.

– Vi tror att inre ledband kan vara skadat. Det är uttänjt i alla fall. Vi vet inte så mycket än utan avvaktar en diagnos.

IFK Skövdes tränare Gudmundur "Gummi" Magnusson var inte alltför nedstämd efter förlusten mot SAIK som till vardags spelar tre divisioner högre upp.

"Gummi“ inför DM-derbyt: ”Det blir en svår nöt att knäcka“

– Så länge vi bara ser till resultatet så är det helt ok. Det är inte helt orättvist men jag tycker långa stunder att vi kom in i matchen och gjorde det bra. Det skapades långa stunder inte så mycket i den här matchen. Jag är egentligen ganska nöjd med matchen. Det viktigaste för oss vara att stå upp och visa att vi inte viker ner oss. Vi har en del farliga omställningar som vi kunde ha gjort något bättre av. Många spelare gör det bra och jag är rätt så nöjd med killarna, säger han.

Cupspelet tog slut för IFK Skövde men för Skövde AIK väntar åttondelsfinal i DM mot Skara FC den 27 maj.

Artikeltaggar

Amer IbrahimovicFotbollGudmundur MagnussonIFK Skövde fotbollSkövde AIKStefan Strind

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.