Det är inte bra att vara bäst

Insändare
PUBLICERAD:
Foto: Roland Svensson

Vår omdömeslösa kommunledning har slagit till igen. Det räcker tydligen inte med nedläggning av skolor, Billingesatsningen, oanvänt parkeringshus med flera galenskaper.

Nu har man gett sig på Skövdebostäder också. Man sammankallar ett extra styrelsemöte en söndagskväll för att besluta att avskeda vd:n Dan Sandén med omedelbar verkan.

Argumentet; ”det brister i samsyn om hur bolaget skall drivas i framtiden” imponerar inte för så drastiska beslut. Om nu styrelseordföranden Bernt Mårtensson (M) talar sanning och inte ljuger.

Skövdebostäder är ett exceptionellt framgångsrikt företag som har haft en stabil ledning under 20 år. Man har uppmärksammats både nationellt och internationellt för sina bostadsprojekt samt fått ett antal utmärkelser för detta.

Att överhuvudtaget sabotera ett så vinnande koncept är så enfaldigt så man kan knappt tro det. Man har tydligen ingen ersättare klar, utan skall med konsulthjälp söka en ny vd för Skövdebostäder.

Det är nog dags att även styrelsen med kommunalråden Katarina Jonsson (M) och styrelseordföranden Bernt Mårtensson (M), också kliver av med omedelbar verkan. Detta innan de hinner ställa till ännu mer elände och stora kostnader.

Är det månne ett beställningsverk åt fastighetsägarna i Skövde, de som inte klarar konkurrensen från allmännyttan?

Bernt Blomgren

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.