• idag
  30 maj
  19°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Elever och personal i balans

Insändare
PUBLICERAD:
Du som förälder, engagera dig i hur ”budget i balans” påverkar ditt barns skola och skolgång. Får ditt barn den hjälp och stöttning det så väl behöver, uppmanar insändarskribenten.
Foto: JESSICA GOW / TT
Med anledning av insändaren ”Legitimerade lärare lyder inte längre“ (SLA 8/5) vill vi bidra med ytterligare inlägg.

Vi står bakom föregående insändare till 100 procent, att ”budget i balans” är det mest provocerande för oss just nu.

Det enda ”budget i balans” har skapat är en stor obalans i vårt arbete. Den gör att vi inte kan ta in vikarier när kollegor är sjuka, att vi måste undervisa på vår planeringstid, att vi tvingas slå ihop grupper/klasser när personal saknas, att elever i behov av extra stöd inte får det när t.ex. elevassistenter sägs upp, att små undervisningsgrupper slopas, att vi måste vara rastvärdar när vi egentligen ska ha vår lagstadgade rast.

”Budget i balans” skapar stress på arbetsplatsen som ingen, varken elev eller personal, mår bra av. Den hämmar vårt driv att vilja förändra, den sätter käppar i hjulet att våga tänka nytt och den får oss att inte orka se framåt.

Du som förälder som möter oss varje morgon i korridoren, vet inte att vi känner oss otillräckliga många av de stunderna. Vi önskar att vi skulle kunna göra mer för ditt barn, att vi skulle kunna individanpassa mer så att undervisningen passar ditt barn bättre, vi önskar att vi skulle se ditt barn lite mer men ”budget i balans” gör att vi stressar på för att överhuvudtaget klara dagen. Du som förälder, engagera dig i hur ”budget i balans” påverkar ditt barns skola och skolgång. Får ditt barn den hjälp och stöttning det så väl behöver?

Vi i skolan har ett uppdrag, att bidra till att skapa goda samhällsmedborgare, ett uppdrag som politikerna inte vill ska kosta. Tyvärr kommer den kostnaden att bli enorm i framtiden när personal sjukskrivs, när lokalerna är undermåliga och förstörda och när många av Skövde kommuns elever lämnar grundskolan med ofullständiga betyg. har vi ingen glädje av ”budget i balans” 2019.

Som föregående insändare skrev: Skövde kommun, ta ert ansvar och var med och bygg en skola där vi har ”barn i balans”, det kommer att löna sig i framtiden.

Personal i Skövde kommun

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.