• idag
  30 maj
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Frälsningsarméns musikaler tema på RPG:s dagledigträff

Läsarnas
PUBLICERAD:
Lotta och Per Lundell sjöng, spelade och berättade.

“Frälsningsarméns musikaler" var temat vid RPG:s (Riksförbundet Pensionärsgemenskap) dagledigträff hos Frälsningsarmén i Skövde. Frälsningsofficerarna Lotta och Per Lundell sjöng, spelade och berättade. Lotta och Per Lundell arbetar nu som kårofficerare i Karlstad. Men de har sitt ursprung här i Skövde.

Frälsningsarméns musikaler skrevs och framfördes under 1960- till 1990-talet. Författare var bl.a. två av Frälsningsarméns generaler. Musikalerna är således internationella. Vi fick bl.a. höra om betydelsen av att vara vänner här på jorden och om vår längtan till vårt hem i himmelen. Programmet avslutades lämpligt med en sång ur musikalen "Take over Bid" med kören "Inget är som en kopp kaffe på Armén." Efter bordsbön serverades rabarberpaj med vaniljsås som en passande avslutning av vårens dagledigträffar och så en kopp kaffe förstås...

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.