Hoppa till huvudinnehållet

Henrik och Jan är årets kulturstipendiater

Publicerad:
Marita Wass
marita.wass@skaraborgsbygden.se
Henrik Gustafsson Nicander, fotograf, och Jan Strandh, är  kulturstipendiater i Skövde kommun i år.
Henrik Gustafsson Nicander, fotograf, och Jan Strandh, är kulturstipendiater i Skövde kommun i år. Foto: Petra Lundgren

Fotografen Henrik Gustafsson Nicander och gitarristen Jan Strandh får Skövde kommuns kulturstipendium 2019.

– Det är två värdiga mottagare med varsitt spännande projekt, säger Petter Fahlström (L), ordförande i kultur- och fritidsnämnden.

Jan Strandh är en välkänd profil i Skövdes kulturliv. Han är gitarrpedagog och medlem i bandet Master Massiv, ett band som nu arbetar på en uppföljning till skivan The Pendulum som släpptes för fyra år sedan.

Henrik Gustafsson Nicander är Skövdeofficeren som sadlade om till fotograf. I vår har han varit aktuell med utställningen med bilder av skäggiga män. Bilderna är hämtade från Henriks bok som från början var ett skolprojekt. Det handlar om närporträtt och en situationsbild som symboliserar vad männen arbetar med. Satsningen har skett till förmån till Prostatacancerfonden.

Kommunens kulturstipendium är ämnat som en belöning eller ett stöd för kulturell verksamhet. I år hade ledamöterna i kultur- och fritidsnämnden ett 20-tal nominerade förslag inom en lång rad konstarter att ta ställning till.

-Det var många värdiga kandidater och vi hoppas på samma intresse nästa år, säger Petter Fahlström.

Stipendiet delas ut i samband med nationaldagsfirandet i Kyrkparken.

Artikeltaggar

Henrik Gustafsson NicanderJan StrandNöje/KulturPetter FahlströmSkövdeStipendier

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.