• idag
  30 maj
  18°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Krisberedskap – viktig kunskap för alla

Läsarnas
PUBLICERAD:
Margareta Molin, Försvarsutbildarna och Ulrika Johansson, Bilkåren informerar om krisberedskap för alla.

Försvarsutbildarna Skaraborg har informerat allmänheten i Gullspång om det angelägna i att ha en god egen krisberedskap i händelse av långvarig störning i samhällets funktionalitet. Exempel på sådana tillfällen kan vara långvariga elavbrott, störning i färskvattenförsörjningen, brister på livsmedel, svåra väderhändelser som torka och pågående skogsbränder.

Från Försvarsutbildarna medverkade förbundets båda informatörer Bengt Andersson och Margareta Molin. Ett av informationstillfällena utgjordes av besök på en högstadieskola. I samtliga fall ställdes många engagerade frågor till informatörerna.

I samarbete med flera andra frivilliga försvarsorganisationer avslutades krisberedskapsveckan med ett informationstillfälle på ett köpcentra i Skövde. Även här rönte informationen stor intresse.

Vid samtliga tillfällen presenterades en krislåda med allt vad som var och en bör ha i sin bostad. Ur innehållet kan märkas läkemedel, vattenbehållare, konserver, torrskaffning, enklare sjukvårdsutrustning, ficklampa, batteriradio, kontanter, telefonlista och mycket mer.

Försvarsutbildarna kommer att följa upp informationstillfällena med att erbjuda utbildningen För Din Säkerhet under hösten.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.