Hoppa till huvudinnehållet

Planerna för Mossagården går vidare

Publicerad:
Marita Wass
marita.wass@skaraborgsbygden.se
Gammalt ger plats för nytt. Redan tidigare har fastigheterna på området på Mossagården rivits för att ge plats åt de nya bostäderna
Gammalt ger plats för nytt. Redan tidigare har fastigheterna på området på Mossagården rivits för att ge plats åt de nya bostäderna Foto: Johan Espefält

Planerna för Mossagården går vidare. Skövdebostäder AB är det bolag som först sätter spaden i marken där.

Arbetet på Mossagården, kvarteret Städet i centrala Skövde går vidare. Politikerna i kommunstyrelsens arbetsutskott föreslår att kommunstyrelsen ska ge klartecken till markanvändningsavtal som omfattar Skövdebostäder AB, Lorentzson Mossgården AB och HSB produktion i nordvästra Götaland.

För Skövdebostäders del handlar det om 4 800 kvadrameter, Lorentson Mossagården AB om 3 900 kvadratmeter och HSB om 3 700 kvadratmeter.

I markanvändningsavtalet regleras kostnaderna för planläggning och hur en eventuell sanering av marken ska fördelas. Den miljötekniska undersökningen visar att det handlar om mindre förekomster av föroreningar.

– Det handlar om ett hundratal nya bostäder i tre olika projekt, klargör Katarina Jonsson (M), kommunstyrelsens ordförande.

Tanken är att Skövdebostäder ska bygga först, sedan är det Lorentzons tur och sist ut är HSB.

I området ska också byggas en förskola.

Artikeltaggar

Bostad och byggen

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.