• idag
  9 apr
  10°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  10 apr
  11°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  11 apr
  11°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  12 apr
  11°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  13 apr
  • Vind
   8 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm

Till minne

Familj
PUBLICERAD:

Ingrid Jönsson

Ingrid Jönsson, Tyresö, 83 år, har avlidit efter en tids sjukdom. Hon sörjs närmast av barnen Lena Magnusson och Anders Kessling med familjer.

Ingrid bodde och arbetade i Skövde med omnejd under 1970, -80 och -90-talet. Hon föddes i Småland och flyttade till Kungshatt, i Mälaren, i unga år. Hon växte upp på ön. Senare i Kalhäll utbildade hon sig till socialpsykolog. Efter arbete inom ungdomsvården i Enköping flyttade hon och maken Göte till Skövde. Ingrid arbetade bl.a. inom försvaret och landstinget som kurator, personalchef och socialsekreterare.

Vi blev bekanta när vi bodde grannar i det lilla samhället Nybo, Värsås, utanför Skövde. En vänskap som har bestått genom åren och genom generationerna. I Nybo fanns en fotbollsplan och ett bad som bjöd in till mycken samvaro med sommarens höjdpunkt Nybofesten.

Efter Skövde flyttade Ingrid vidare till Kristinehamn och Enköping.

Det sociala arbetet har alltid varit Ingrids stora intresse. Dels genom sitt arbete men också som frivilligarbetare med nyanlända och som God man. Ingrid var en mycket god lyssnare och fick på så sätt många vänner, som hon hade kontakt med in i det sista. Behövdes det ryckte Ingrid in om det så gällde att bära ett barn på sina axlar, för att kunna se Bröderna Herreys eller att handleda när studierna var alltför krävande.

Vi sörjer en mycket god vän ”som fattas oss” och våra tankar går till Lena och Anders.

Familjerna Österström, Bjuredahl och Granfelt genom Ingrid

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.