HjärtLung på resa i Falbygden

Läsarnas
PUBLICERAD:

Årets bussresa för Föreningen HjärtLung Skövde gick runt Falbygden. Vi startade i Skövde i en fullsatt buss, första målet var Cesarstugan i Tunhem. Det började med en föreläsning av Christian Schmeikal om hur han och familjen köpte Cesarstugan 2017 efter att förra ägaren bestämt sig för att sälja. Utställningen Bondens år sammanställdes under fem år och gestaltar Falbygdens jordbruk under tidigt 1900 talet. Mycket sevärt.

När vi kom ut från Bondens år hade solen kommit fram och ett härligt vårväder mötte oss på väg ner till Cesarstugan för att inta en god lunchbuffé i den fina gamla miljön. Mätta och belåtna var det dags att kliva på bussen, där guiden Niclas Fällström hade mött upp. En trevlig och informativ resa tog Niclas oss med på. Bussen tog oss på en liten smal grusväg upp till Stångaberget och fornborgen med en fantastisk utsikt.

Nästa mål var Wallanders nostalgimuseum i Vilske kleva, som hade samlat massa saker från 50- och 60-talet. Oj, vad intressant, så mycket minnen det väckte i oss! Vidare till Gökhem och ”vedgubbarna“ Sven Lindberg och Egon Svärd som varje år bygger konstverk av vedklampar. I år hade de byggt en cirkus där välkända politiker tog emot. Inget inträde tar de men gärna ett bidrag till Barncancerföreningen, hittills i år har de samlat in drygt 50 000 kr. Niclas guidade med sin västgötska dialekt oss vidare till Gökhems gamla kyrka. Sista målet för dagen var Mössebergs kurort och eftermiddagskaffe i de fina salongerna smakade utsökt.

Årets resa gick mot slutstation Skövde, många glada och nöjda besökare tackade busschauffören Sebastian som på ett tryggt och säkert sätt kört oss runt på småvägar. Ing-Britt tackade alla som varit med på resan och informerade om sista aktivitet som är vår sommarfest i juni.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.