• idag
  30 maj
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

PRO:s 85-plussare på naturutflykt

Läsarnas
PUBLICERAD:

PRO Skövde och PRO Skultorp har gjort en resa för medlemmar 85+ tillsammans. Vi åkte i en handikappanpassad buss och rullstol eller rullator var inget hinder, dessutom fanns det en stabil hiss.

Resan gick över Rånna, Lerdala, Kampavall och Varnhem, där vi kunde beundra den vackra naturen. Slutmålet var Hornborgasjön och Café Doppingen där föreläsaren, författaren och fågelskådaren Torbjörn Skogedal väntade.

Torbjörn berättade att fågelintresset började redan i barnaåren och som lite äldre, när han läst Sucksdorffs bok, Tranor vid Hornborgasjön, uppstod en förälskelse till Hornborgasjön med omnejd. Han utbildade sig inom biologin samt fotografering. Är med i Falbygdens fågelklubb och bor dessutom i Falköping.

Torbjörn har nu gjort en bok som heter Hornborgasjön - lockelsens skapelse. Boken innehåller förstås djur, insekter, vegetation och kulturbygden, fantastiska foton. Torbjörn är en kändis både i Sverige och utomlands. Vi trollbands av alla vackra foton som vi förstod togs i rätt ögonblick. Applåderna var verkligen befogade.

Därefter var det fika i caféet, vilket smakade mycket gott.

Resan hemåt startade och ett trevligt sorl i bussen uppfattades som att alla trivdes med varandra och var nöjda med resan.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.