Skövdebostäder är Årets samhällsbyggare

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
Morgan Arvidsson, tillförordnad vd, Lina Eklund Svensson, marknadschef och Charlott Kroon, distriktschef på Skövdebostäder med det hedrande priset. Till höger ett av husen bolaget prisades för.
Foto: Skövdebostäder/Mikael Ljungström
Skövdebostäder blev Årets samhällsbyggare. Det prestigefylla priset tilldelades det kommunägda bolaget i går kväll.

Bostadsbolagets 150 lägenheter på Ekedal i centrala Skövde fångar mångas blickar med sin svarta fasad. Men husen väcker intresse också utanför kommunens gränser.

Det är nämligen tack vare de 150 lägenheterna, riktade mot ungdomar, som får tidningen Dagens samhälle att utnämna kommunägda Skövdebostäder till Årets samhällsbyggare.

Billigt och snabbt

Priset delades ut under den Stora samhällsgalan på Cirkus i Stockholm i går kväll.

– Årets samhällsbyggare har med tydliga krav och en smidig process skapat ett intresse och inspirerat mängder av aktörer. Såväl regering som kollegor har vallfärdat för att ta intryck och hämta inspiration. Och med inspiration från industrin, med tydliga krav på entreprenörerna och med ett gott samarbete med kommunen lyckas vinnaren svara på en av tidens stora samhällsutmaningar; att billigt, snabbt och med kvalitet ge boende för unga, skriver tidningen i sin motivering.

En förebild

- Vi är mycket hedrade att få den här utmärkelsen. Vi som allmännytta arbetar ständigt för att göra samhällsnytta och det känns bra när det uppmärksammas. Vi hoppas ju att vi med Ekedal visat att det går att bygga billigt så att ungdomar har råd att bo där, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder.

- Det här är en fin bekräftelse på att vår satsning att ge ungdomar möjlighet att ta sig in på bostadsmarknaden och kan också agera förebild för andra, säger Morgan Arvidsson, tillförordnad vd på Skövdebostäder.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.