Regn och åska under eftermiddagen

Miljö
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Störtregn i samband med åska.
Foto: Rune Johansson
Efter sol kommer regn. Under onsdag eftermiddag väntas både regn och åskoväder över Skövde.

Sommarvärmen väntas nu ge vika för lite ostadigare och kallare väder, enligt SMHI som gått ut med en varning för norra Västergötland om risk för stora regnmängder, lokalt upp till 35 millimeter, i eftermiddag.

Dagen inleds dock med soligt och varmt väder men under eftermiddagen väntas regn och något lägre temperaturer. I samband med åska kan det lokalt blir tal om kraftiga åskregn.

Vädret med varm, fuktig och ostadig luft som täcker södra delen av landet fortsätter och det blir högsommarvärme på mer än 25 grader på flera platser. Under eftermiddagen och kvällen väntas skyfallsliknande regnskurar över främst inre Götaland.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.