Vädrets makter orsakade flera larm

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Blixten slog på onsdagseftermiddagen ner i ett dike i Varola och orsakade en brand.

– Det är en liten brand och förbipasserande hade redan börjat släcka den. Men Blikstorpstyrkan är där nu och häller vatten på den, säger Peter Brandels, inre befäl vid räddningstjänsten i Östra Skaraborg.

Det ska inte finnas några byggnader i närheten och spridningsrisken är därför liten. Branden är alltså därtill av liten omfattning.

Men det var inte bara blixten som ställde till det på onsdagseftermiddagen. Det häftiga regn som drabbade Skövde ställde till en del oreda på sjukhuset.

– Det är en dagvattenledning som förmodligen brustit för att det kommit för mycket vatten. Vi är där nu och håller på och pumpar ur vatten ur källaren.

Det var en dagvattenledning i teknikkulverten under Sjukhuset i Skövde som sprang läck vid 17-tiden och det var det häftiga regnandet som var orsak till läckan.

Fastighetsägaren Västfastigheters driftspersonal var snabbt på plats, precis som räddningstjänsten. Med gemensamma krafter pumpade de ut vattnet. Räddningstjänsten lämnade också kvar utrustning, ifall problemet skulle återkomma under regnovädret.

När läckan var åtgärdad såg driftspersonalen över ledningar och tak för att försäkra sig om att det inte fanns fler läckor.

– Situationen kom snabbt under kontroll. Verksamheten i sjukhuset påverkades inte och de tekniska systemen fungerade som de ska, förklarar Magnus Staxäng, Västfastigheters tjänsteman i beredskap.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.