• idag
  15 juli
  13°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.3 mm
 • torsdag
  16 juli
  24°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Global Swede Award till Skövdestudent

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Gabriella Augustsson och Ahmed Mohamed.
Foto: SOFIA NAHRINGBAUER
Skövdestudenten Ahmed Mohamed har fått ta emot Global Swede Award.
– Att få den här utmärkelsen är en stor ära för mig, och det ett gott tecken på att jag är på rätt väg och bör satsa helhjärtat på vad jag gör, säger han i ett pressmeddelande.

Det är nionde året som Global Swede-stipendiet delas ut av Utrikesdepartementet i samarbete med Svenska institutet. Vid ceremonin i Stockholm fick 26 internationella studenter från svenska lärosäten ett Global Swede-diplom av Gabriella Augustsson på departementet. Det studenterna har gemensamt är att de utmärkt sig inom områden som är nära relaterade till innovation och entreprenörskap. Förhoppningen är att utmärkelsen ska uppmuntra till fortsatt utbyte och relationer med Sverige när studierna är avslutade. Ahmed Mohamed, som läser sin sista termin på masterprogrammet molekylär bioteknik vid Högskolan i Skövde, var en av mottagare. I nomineringen till Högskolans Global Swede 2019 beskrivs Ahmed som artig, ödmjuk, hjälpsam och vänlig. Han uppskattas av sina medstudenter och har fullgjort sina kurser med enastående betyg.

– Min studietid här i Skövde har, trots att den var kort, varit positiv för mig. Den har gett mig chansen att träffa och interagera med människor från många olika kulturer samt bredda min kunskap och mitt sociala nätverk. Dessutom fick jag en chans att se hur Sverige agerar i globala kriser, som med den globala uppvärmningen. Sverige har verkligen varit ett föredöme som andra länder kan ta lärdom av, säger han i ett pressmeddelande.

Hela nomineringen lyder: “Ahmed Mohamed är en ambitiös student från Egypten. Han har studerat masterprogrammet Molekylär bioteknik vid Högskolan i Skövde och skriver för närvarande sin avhandling inom systembiologi, efter att ha fullgjort alla sina kurser med enastående betyg. Ahmed – artig, ödmjuk, hjälpsam och vänlig – uppskattas mycket av sina medstudenter. Vi är stolta över att nominera honom som en Global Swede, säkra på att han kommer att bli en stor ambassadör, inte bara för Högskolan i Skövde utan också för Sverige.”

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.