• idag
  30 maj
  15°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  21°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  25°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   N
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  3 juni
  23°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm

Hörselverksamheten besökte HRF Hjo-Karlsborg

Läsarnas
PUBLICERAD:

Hörselskadades Förening HRF i Hjo-Karlsborg har haft vårmöte i Mölltorps Museum. Ordföranden Barbro Widerström hälsade välkommen och gladdes åt att så många medlemmar hade mött upp. Efter lite information lämnade hon över ordet till kvällens föredragshållare som var Sofia Harnesk från Hörselverksamheten.

Hon tog till orda och lärde oss mycket om hörsel, örats uppbyggnad m.m. samt visade var i örat de olika hörselnedsättningarna sitter. Vidare informerade hon om olika hjälpmedel, kanske främst olika hörapparater, om hur de fungerar och vad som är bäst för just dig och din hörselnedsättning, samt möjligheten att ha en styrenhet som då även kan reglera tv-ljudet och ta emot mobiltelefonsamtal.

Sofia visade också hur man vårdar sina hörapparater och att det är viktigt att byta ljudslangar m.m. med jämna mellanrum. Vidare informerade hon om extra högljudda ringklockor, så man hör när det ringer på dörren, även förstärkning av telefonsamtal med både förstärkt ljud och ljusblink, till och med förstärkning av brandvarnare.

Efter allmän frågestund kom många fram och fick personlig information och service för just sin hörapparat.

Nu smakade det gott med kaffe, smörgås och kaka. Efter fikat var det dags för dragning i kvällens lotteri, där lyckliga vinnare fick med sig vinster hem.

Avslutningsvis tackade vi Sofia Harnesk med en blomma, samt tack till våra skrivtolkar och vår ordförande för väl förrättat värv!

Nu är vårterminens verksamheter avklarade och höstens planläggning pågår, det som i nuläget är spikat är en resa i Skaraborgsdistriktets regi till Oslo -Fredrikshamn (Skagen) - Göteborg den 4-5 september. Höstens program kommer att skickas ut i slutet av sommaren!

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.