Hoppa till huvudinnehållet

Klassfotbollen smygstartade på Billingskolan

Publicerad:
För femte året i rad arrangerades en egen turnering för elever på särskolan i Skövde och Tibro i samband med den klassiska klassfotbollen.
För femte året i rad arrangerades en egen turnering för elever på särskolan i Skövde och Tibro i samband med den klassiska klassfotbollen. Foto: Erica Augustsson

Det laddas för stor fotbollsfest när klassfotbollen arrangeras på Lillegårdens IP i helgen. Likt de senaste åren fick elever på särskolan smygstarta med en egen turnering i Billingskolans gymnastiksal.

Klassfotbollen arrangeras i år för 21:a gången i ordningen. Särskolans egen turnering som genomförs i samarbete med Skövde AIK firade i år fem år.

Elever från både Skövde och Tibro samlades på Billingskolan.
Elever från både Skövde och Tibro samlades på Billingskolan. Foto: Erica Augustsson

I gymnastiksalen på Billingskolan samlades elever från Skövde och Tibro för att på torsdagsförmiddagen spela en turnering under lättsamma former.

– Vi vill förstås även göra något för särskolan och det här tycker vi är väldigt roligt, säger Jan Åberg i Skövde AIK.

– Alla som deltar här får årets klassfotboll-tröjor och medaljer och alla andra prylar som på helgens klassfotboll. Det är väldigt uppskattat, fortsätter han.

Det var tuff fart under hela förmiddagen.
Det var tuff fart under hela förmiddagen. Foto: Erica Augustsson

Glädje och gemenskap stod som vanligt i fokus under torsdagens turnering där energinivån var hög såväl på planen som vid sidan av.

Artikeltaggar

FotbollKlassfotboll

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.