Cheerleading kämpar för att komma med i RF

Sport
PUBLICERAD:
Cheerleading vill bli en egen sport och förbundet siktar på att bli medlem i Riksidrottsförbundet men riksidrottsstyrelsen föreslår avslag på ansökan som har inkommit till helgens riksidrottsmöte. På bilden syns utövare ifrån Skövdeklubben Cheer Community Devotion.
Foto: Johan Espefält
Flera nya förbund bankar på porten och vill bli medlemmar i Riksidrottsförbundet. Samtidigt föreslås flera förbund att uteslutas på riksidrottsmötet i helgen.
Svenska e-sportförbundet, Svenska bridgeförbundet och Svenska cheerleadingförbundet är tre förbund som gärna vill bli medlemmar men RF föreslår att stämman ska avslå deras ansökningarna.
– Vi ger inte upp utan kommer att fortsätta att ansöka. Vi känner att det är dags för oss inom cheerleading att få komma med, säger Lisa Ås i Skövdeföreningen Cheer Community Devotion.

Fortsätt att läsa…

Detta är en låst artikel. Logga in eller bli prenumerant för att fortsätta läsa.

Läs plus i 90 dagar för endast 90 kr! Därefter ordinarie pris 99 kr/månad.
Du kan när som helst avsluta din prenumeration snabbt och enkelt online.

Du får:
Tillgång till alla artiklar på sla.se
Erbjudanden och tävlingar
Tillgång till plusmaterial
på 14 lokala nyhetssajter

Välj annat erbjudande

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.