Hjo folkhögskolas vokalensemble bjöd på vårkonsert

Läsarnas
PUBLICERAD:

Måndagen den 20 maj hade Hjo folkhögskolas vokalensemble med sin körledare Johanna Ek vårkonsert i Hjo kyrka inför fulla bänkrader. Kvällen inleddes ifrån läktaren med Sanctus av Clemens non Papa och If ye love me av Thomas Tallis. Därpå sjöngs två gånglåtar varpå ensemblen utnyttjade hela kyrkorummet och tog sig fram till koret. Under kvällen fick publiken vara med om hela två uruppföranden då ett stycke framförs för första gången, The Sad Mother av Jacob Zandelin och Det som är i vattnet … av David Fredriksson, båda sångare i ensemblen.

Tilda Strandberg höll ett eget skrivet tal och betonade människans inverkan på miljön och därefter sjöng ensemblen den stämningsfulla sången Earth song av Frank Ticheli. Ensemblen fick stående ovationer och som extranummer framfördes en riktig vårklassiker till publikens förtjusning, En vänlig grönskas rika dräkt.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.