Arvingarna jubilerar på Olstorp

Nöje/Kultur
PUBLICERAD:
I 30 år har Arvingarna funnits. De tre decennierna firar bandet bland annat med en jubileumshow på Olstorp.
Arvingarna fyller 30 år i år. Det firar bandet bland annat med ett framträdande på festplatsen i Olstorp i Tidan på lördag. En jubileumshow utlovas.

Den första lördagen i juni är det dags för ytterligare ett av Arvingarnas framträdande på Olstorp. En jubileumshow står på programmet där hitsen väntas avlösa varandra, varvat med personliga anekdoter.

Trettio år har gått sedan Kim Carlsson, Tommy Carlsson, Casper Janebrink och Lars “Lasseman” Larsson från Göteborg bildade dansbandet Arvingarna. Under decennierna har de hunnit med mycket, bland annat har bandet deltagit i melodifestivalen ett antal gånger, senast nu i år. 1993 vann de med bidraget Eloise och kom på en sjunde plats i Eurovision Song Contest.

Trettio år efter starten är bandet lika aktuellt som någonsin tidigare. I vår reser de runt landet med en jubileumshow, till sommaren väntar Diggiloo-turnen och till hösten väntar en krogshow.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.