Inför Hundkörkort

Åsikter
PUBLICERAD:
Inför hundkörkort, tycker insändarskribenten. Illustrationsbild.
Foto: Michael Probst

Man skulle önska att det skulle behövas ett `hundkörkort`innan man får köpa en hund. Allt för ofta läser man på Blocket- Det är med sorg i hjärtat vi måste sälja vår hund på grund av för lite tid för hunden eller ändrade familjeförhållanden.

Man får nog tänka flera varv innan man skaffar en hund. Detta är ju en levande varelse och inte en leksak man gör sig av med.

Sen säljs hundarna ofta billigt så även en person med dålig ekonomi har råd med köpet, men många förstår inte hur dyrt det kan vara om hundarna blir sjuka t ex. Två dygn på ett djursjukhus, med undersökningar, röntgen med mera, kostar cirka 17 000 kronor.

Hoppas det snart kommer `körkort`för blivande hundägare

Hopp om förbättring för hundar

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.