Tibro trädgårdsförening och rhododendron

Läsarnas
PUBLICERAD:
Tibro trädgårdsförening i Rhododendrondalen.
Rhododendrondalen. Tibro Trädgårdsförening har besökt Rhododendrondalen, detta fantastiska område mitt i Skövde.

Ett trettiotal personer tog bilen till Skövde, för att få höra Ingvar Fredriksson, från Naturskyddsföreningen, berätta om Karl Magnusson som skapade detta mästerverk. Upp utmed bäcken genom den enastående grönska, som mötte deltagarna, med så många olika växter, jätteträd, med förde närvarande okända namn. För att få vatten till sin trädgård skapade Karl Magnusson dammar, uppe i sluttningen. Via bäcken, ledde han sedan vattnet till sina växter. Ingvar Fredriksson hade mycket, att berätta för deltagarna. Han fångade intresset på ett enastående sätt. På grund av det lite kyliga vädret var det lite blomning. Det återstår att se om det blir lika många till nästa träff med Tibro Trädgårdsförening, en "japaninspirerande trädgård den 10:e Juni i Skövde

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.