Rör inte våra nattjänster

Insändare
PUBLICERAD:
Vi personal som arbetar i äldreomsorgen har nu fått information om att årsarbetstidsavtalet sägs upp från 1/1- 2020.

Det innebär att vår flexibilitet i vår schemaläggning kommer att upphöra och att vi inte längre kan påverka våra schema.

Nu ska vi få fasta scheman, det vill säga att arbetsgivaren bestämmer hur vi ska arbeta, utifrån verksamhetens behov.

Skövde kommun sägs och vill vara en attraktiv kommun, där vi medarbetare har möjlighet att påverka vårt arbete.

Detta kommer vi inte få nu, och det kommer troligen bli svårare att rekrytera personal, när arbetsgivaren nu "kör över" oss som jobbar på golvet. Det är vi om några som vet hur bra scheman, bra arbetstider ska vara för att personalen ska orka, och för att våra boende ska få den bästa vård och omsorg på sina äldreboenden. Vi som nu arbetar ständig natt är upprörda över detta. Vi har valt att arbeta natt för att vi vill det, och för att vi trivs med det. Nu vill arbetsgivaren korta våra nattpass och att vi även ska jobba kväll, vilket gör att vi kommer att få fler arbetstillfällen. Varför ???

Det har vi inte fått svar på.

Att jobba skift är inte hälsosamt, det vet man redan av erfarenhet från andra arbetsplatser inom andra yrken. Det är mest hälsosamt att jobba dag/kväll eller ständig natt. Vi som nu jobbar natt inom äldreomsorgen vill fortsätta med att bara jobba nätter. Lyssna på oss nattare. Det är vi som tar hand om våra boende. Rör inte våra nattjänster.

Nattarbetande undersköterska

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.