Sista vårvandringen för Friluftsfrämjandet i Hjo

Läsarnas
PUBLICERAD:
Friluftsfrämjandet vandrade på Kinnekulle.
Friluftsfrämjandet i Hjo har varit på sin sista vårvandring

Det blev en vandring på Kinnekulle,samma sträcka som Friluftsfrämjandet i Hällekis har som nattvandring. Men Hjoborna valde att lägga den på dagtid.I början var det mycket uppför tills deltagarna kom till foten av "hjässan",som är den högsta punkten på berget.Vandringen är drygt en mil,men den bjöd på mycket naturupplevelser,som en stor fin äng med möjligheter att vid bord sitta och fika. På många platser kunde man titta ut över Vänern.Men efter högsta punkten gick det utför. En sommarstugeägare hade satt ut ett bord med duk och på det saft,godis,kex och även hundgodis, och man kunde vila på stolar med dynor. En mycket fin gest. Deltagarna kom sedan fram till ett vattenfyllt kalkbrott där det fiskades och husbilar stod uppställda.Under vandringen hann man naturligtvis med att äta upp den medhavda matsäcken,och man hade tur med vädret som var varmt och soligt.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.