De slutade folkskolan 1954

Läsarnas
PUBLICERAD:
Foto: Jan-Åke Holm

Avgångsklassen i Norra Vings skola 1954 hade återträff efter 65 år och träffades vid Norra Vings kyrka vid klassens lärare Oskar Frykmers grav. Av klassens 25 elever kunde 11 komma.

Sedan besöktes Garnisonsmuseet där Björn Lippold tog emot och berättade om museets historia. Det flyttades till Axvall och återuppbyggdes ideellt av frivilliga officerare under flera år och invigdes 6/6 2018. Han berättade även om soldatregistret som finns där och efter att ha vandrat runt i museet tackades Björn Lippold för att han kom och öppnade och tog emot oss.

Efter detta besöktes Café Doppingen för lunch och där tid fanns att prata om minnen från skoltiden.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.