• idag
  15 juli
  14°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.1 mm
 • torsdag
  16 juli
  24°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  17 juli
  22°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  18 juli
  20°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  19 juli
  21°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Kommunen framtidsplaner presenterades hos SPF Skövde

Läsarnas
PUBLICERAD:
Caroline Hagström, sektorchef Samhällsbyggnad i Skövde kommun i samspråk med tidigare bygglovschefen Sven-Åke Sonesson på SPF Seniorerna Skövdes medlemsmöte.

Caroline Hagström – sektorchef för samhällsbyggnad i Skövde, har ”världens roligaste jobb”, enligt egen utsago! Säkert roligt men också krävande att vara den som skall föreslå hur den expansiva kommunen ska se ut i framtiden, detta framstod tydligt när hon presenterade kommunens planer och en del tankar om framtiden. Caroline tror att sociala kontakter kommer att bli viktiga i framtiden. Det ska därför finnas platser för möten, inte minst mellan generationer.

Publiken fick vara med om en digital flygning till olika områden som berörs av utvecklingsplanerna. Det började med det nya bostadsområdet trästaden i Frostaliden, vidare till Norra Ryd, som är ett nytt industriområde för både nya och expanderande företag. I Trädgårdsstaden släpps snart etapp tre för nya bostäder. När Hertig Johans torg snart är klart att tas i bruk är det dags för Kulturhustorget. I Södra Ryd diskuteras både seniorboende och trygghetsboende, enligt modell Fältspaten vid ICA Kvantum. Även i Mossgården planeras trygghetsboende, och i Timmersdala byggs seniorboende och samma sak diskuteras för Stöpen. Totalt blir det över 400 lägenheter per år i kommunen.

När det blev tid för frågor var det tydligt att många anser att det finns för få parkeringsplatser i centrum. För många seniorer är bilen viktig för att transportera hem de varor man inhandlat eller för att kunna utföra sina ärenden i centrum. Carolines svar är att bilparkeringar är en svår fråga, men att det finns P-platser, om än inte så mycket gatuparkering utan i P-hus. Invändningen är att dessa platser anses kosta för mycket att använda.

Detta var SPF Seniorerna Skövdes sista medlemsmöte för säsongen, nu återstår endast den avslutande traditionella sillunchen. Ordförande Birgitta Carlsson önskade alla en trevlig sommar.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.