Medaljceremoni för Mali-soldater

Nyheter
PUBLICERAD:
Soldater som deltar i Mali-styrkan får medalj. (Arkivbild)
Foto: Roland Svensson
De cirka 300 personer som ingår i insatsen Mali 09 välkomnas hem under veckan. Bland annat med en ceremoni då medaljer ska delas ut.

Det blir högtidligt värre när personalen som verkat i Mali under ett halvår välkomnas hem. Omkring 300 personer har ingått i styrkan som utgjort den FN-ledda insatsen Mali 09. Styrkan kommer att medaljeras under högtidliga former i Skövde på torsdag.

I Mali bidrar det svenska förbandet med att kartlägga, samla in och analysera information om konflikten och väpnade grupper i området. Detta för att stödja FN i arbetet med den pågående fredsprocessen och minska spänningarna mellan grupperingarna i landet.

De har ansvarat för att sätta upp underrättelseförbandet i fredsinsatsen i Mali och har som första svenska FN-förband löst uppgifter i Mopti-området.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.