Här rånas minilivsbutiken

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Bilderna från övervakningskameran visar hur två män rånar
Ett minilivs i Lugnås utanför Mariestad rånades under torsdagskvällen. Enligt uppgifterna från polisen ska två män ha kommit in i affären och hotat personalen med kniv.
- Det är hemskt, men som tur blev ingen skada, säger minilivsägaren Lotta Mattsson.

Rånet vid Lottas Kiosk & Minilivs – där gamla E3-baren låg en gång i tiden – skedde strax innan klockan 21 på torsdagen.

– De fick med sig 2 000 kronor från dagskassan och cigaretter för 1 000 kronor. Men de skadar mer än vad de kommer över. Folk handlar ju inte med kontanter längre, berättar Lotta Mattson som drivit butiken i åtta år.

En person verkar ha varit inne i butiken och handlat strax innan, för att reka inför rånet.

Svartklädda

Männen som befann sig i butiken var svartklädda med tjocka jackor. En av den var maskerad över halva ansiktet. Bilen de flydde i uppges vara en silvergrå Volvo, möjligtvis en V40, och de åkte snabbt i riktning mot Lugnås samhälle.

– Vi hade ett par patruller i området och larmade också ut det. Det finns en del vittnen till händelsen, som har sett den här bilen, så vi hör folk i området, säger Peter Adlersson, presstalesman vid polisen i region väst.

Ingen person kom till fysisk skada vid rånet, men butiksbiträdet var chockad.

– Det var en omtumlande upplevelse, men allt gick bra. Det var första gången vi var utsatta för ett rån. Tidigare har vi haft tre-fyra inbrott, säger Lotta Mattsson.

Lotta Matsson och Felicia Wallén är chockade av händelsen.
Foto: Per Warvlin

Vill ha tips

Vid midnatt mot fredagen avbröt polisen sin bevakning i området.

– Vår insats är avslutad, men de fortsätter att jobba med ärendet. Vi spanar efter bilen, men det finns inget hett spår, förklarade Morten Gunneng, vakthavande befäl vid polisen i region väst.

Polisens kriminaltekniker Jan Ahlqvist var på plats och gjorde en brottsplatsundersökning.
Foto: Per Warvlin

Under fredagen gjorde polisen en brottsplatsundersökning i och runt butiken i jakten på spår efter gärningsmännen. Polisen vill också gärna ha in tips från allmänheten.

– De var ju mycket folk i rörelse här vid den tiden. Många handlade pizza i dessa studenttider och kanske såg något, säger Lotta Mattsson.

På fredagen gällde det att föra över övervakningsfilmen till polisen.
Foto: Per Warvlin

Bra bilder

Det finns nog goda chanser att lösa rånet.

– Det finns väldigt bra övervakningsbilder från händelsen, säger Jan Ahlqvist, polisens kriminaltekniker

Rånarna parkerad sin bil vid sidan av byggnaden.
Foto: Per Warvlin
Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.