Inköpspriset är högre

Insändare
PUBLICERAD:
Att Falköpings mjölk har två kronor högre pris hos oss beror helt enkelt på att de har ett högre inköpspris, menar Micke Petersson, ICA-handlare ICA Maxi Skövde.
Foto: Jonas Ekströmer/TT
Replik till Göte Gunnarsson i SLA 11/6 om mjölkpriset.

Tack för synpunkter och frågor, engagerade konsumenter är en stor förutsättning för att få det lokalproducerade att växa!

Att Falköpings mjölk har två kronor högre pris hos oss beror helt enkelt på att de har ett högre inköpspris. Inköpspriser är ju en affärsuppgörelse och jag kan inte avslöja för detaljerat om detta, mer än konstatera att med vår prissättning har vi lägre marginal på Falköpingsmjölken än Arlamjölken och det är ett sätt att stötta ett lokalt mejeri.

Sen vill jag även poängtera att många bönder runtomkring och i Skövde är ”Arla-bönder” vilket gör det till en självklarhet för oss att även ha Arlas sortiment i butiken.

På frågan om hur prissättningen ser ut framöver så kan jag säga att det är en evig balansgång mellan pris och utbud och vilken inriktning man har på sortimentet. Vi har gjort stora satsningar på det lokalproducerade och planerar så även i fortsättningen. När jag började i butiken för fyra år sedan fanns inte Falköpings sortiment alls på hyllorna, men nu finns det i vårt sortiment och då kan kunden själv välja vilket mejeri man vill köpa sin mjölk ifrån.

Micke Petersson, ICA-handlare ICA Maxi Skövde

Detta är en åsiktsartikel och innehållet är skribentens eller skribenternas egna uppfattningar.