Hoppa till huvudinnehållet

Ulvåkers IF klassiska ungdomsturnering lockar fler lag

Publicerad:
Det är dags för en ny upplaga av Ulvåkers IF:s klassiska ungdomsturnering Ulvacupen i helgen. Foto: Johan Espefält

Det är upplagt för en ny fotbollsfest när Ulvåkers IF arrangerar sin klassiska ungdomsturnering Ulvacupen i helgen.

– Det är väldigt bra förutsättningar i år med fler lag än tidigare. Nu hoppas vi också på att vädret ska bli bra under hela helgen, säger klubbchefen Hanna Gånedahl i arrangörsklubben.

Ulvacupen är en årligt återkommande ungdomsturnering som i år arrangeras för 47:e gången. Ulvåkers IF:s cup är populär. För två år sedan deltog 192 lag, förra året var det 202 lag och den här gången är det hela 224 lag som kommer till spel.

– 224 lag är jättebra. Sett till de senaste åren är det en riktigt bra siffra. Den största skillnaden är att det är fler logilag i år. Det är fler lag som kommer långt ifrån och som har hittat hitt. Det är 112 lag som övernattar och det är extra roligt. Cupen är verkligen populär, säger Hanna Gånedahl som är klubbchef i Ulvåkers IF.

– Vi har till och med tvingats att säga nej till några lag eftersom det har blivit fullt. Vi skulle kunna öppna upp för fler lag men då måste vi ordna fram fler planer. För oss är det också viktigt att behålla kvalitén på cupen. Vi vill att de lag som kommer hit ska få en väldigt bra upplevelse. Det är jätteviktigt för oss. Vi måste kunna genomföra cupen på ett bra sätt, fortsätter Gånedahl.

Det är lag ifrån Helsingborg i söder upp till Uppsala i norr som deltar. Cupen har sex klasser (P10, P11, P12, F10, F11 och F12) och alla lagen är garanterad att spela minst fem matcher.

– Om man jämför med förra året är det fler lag i flickklasserna vilket vi tycker är väldigt roligt. De flesta lagen i cupen kommer att få spela sex matcher men inte alla. Vi får inte till det med planer men alla lag är garanterade fem matcher.

Hanna Gånedahl, klubbchef i Ulvåkers IF.
Hanna Gånedahl, klubbchef i Ulvåkers IF. Foto: Johan Espefält

Inga segrare koras

Först är det ett gruppspel med matcher under lördagen. Sedan blir det nya grupper med ytterligare matcher på söndagen.

Ulvåkers IF arrangerar cupen enligt Svenska fotbollförbundet föreskrifter och korar inte någon slutsegrare i klasserna utan det är bara spelade gruppmatcher rakt igenom. Det är ett upplägg som togs emot väl av de deltagande lagen och som har gällt de senaste två åren.

Omkring 2 800 spelare deltar i dagarna två, lördag och söndag. Över 600 matcher kommer att spelas på totalt 16 planer. Det kommer att spelas fotboll på Åbrovallen, Väringsvallen och Vadsbovallen i Tidan. Ulvåkers IF deltar med lag i samtliga klasser.

– Vi har två och till med tre lag med i en del klasser, säger Gånedahl och berättar att hela föreningen involveras i cupen.

– Förberedelserna pågår för fullt just nu och vi ska ha en stor fixarkväll under torsdagen och göra i ordning så att allt är helt på topp till på lördag. Vi hoppas på bra väder. Det ser bra ut för lördagen men söndagen ser det lite vanskligare ut. Vi får hålla tummarna. Vi har ett bra koncept som vi kör vidare på. Vi hoppas på mycket publik och bra väder.

Artikeltaggar

FotbollUlvacupenUlvåkers IF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.