Hoppa till huvudinnehållet

Full fart i Ulvacupen: “Perfekt väder och många glada barn”

Publicerad:
Det var full fart i helgen när Ulvacupen arrangerades för 47:e gången i ordningen. Här spelar Våmbs IF:s ena lag i F12-klassen match mot arrangörsföreningen Ulvåkers IF:s F12-lag på Åbrovallen.
Det var full fart i helgen när Ulvacupen arrangerades för 47:e gången i ordningen. Här spelar Våmbs IF:s ena lag i F12-klassen match mot arrangörsföreningen Ulvåkers IF:s F12-lag på Åbrovallen. Foto: Johan Espefält

Ulvacupen genomfördes för 47:e gången i ordningen och Ulvåkers IF kan summera en ny lyckad fotbollsfest.

– Det har varit alldeles fantastiskt. Det har varit perfekt väder och många glada barn. Allt har gått jättebra, säger Hanna Gånedahl som är klubbchef i Ulvåkers IF.

Upp emot 3 000 spelare fördelade över 224 lag i sex olika klasser kom till spel i Ulvåkers IF:s klassiska ungdomsturnering Ulvacupen som har arrangerats sedan 1972.

Fullt ös under Ulvacupen

– Vi är lite fler lag i år än under tidigare år och det är framför allt fler lag som övernattar. Vi har fyllt upp skolorna runt om i Skövde. Det har krävts mer arbete och vi har engagerat fler yngre lag men vi sköter fortsatt allt helt och hållet med ideella krafter, säger Hanna Gånedahl som är klubbchef i Ulvåkers IF.

IFK Skövde hade flera lag med i årets upplaga av Ulvacupen. Här spelar de blåvitas ena P12-lag mot Värnamo Södra.
IFK Skövde hade flera lag med i årets upplaga av Ulvacupen. Här spelar de blåvitas ena P12-lag mot Värnamo Södra. Foto: Johan Espefält

Det har spelats fotboll i dagarna två, lördag och söndag, på totalt 16 planer. Spelplatser har varit Åbrovallen, Väringssvallen i Väring och Vadsbovallen i Tidan.

– Det blev verkligen den fotbollsfest som vi hade hoppats på. Det är helt fantastiskt. Man går bara omkring och njuter. Det har varit riktigt bra väder och det har gått åt mycket glass i helgen. Det säljs för fullt i kioskerna. Hela föreningen är involverad. Alla hjälper till och går man ur huse för att det ska fungera med Ulvacupen.

Ulvåkers IF klassiska ungdomsturnering lockar fler lag

Det här var den 47:e upplagan av Ulvacupen som snart har arrangerats i ett halvt sekel.

– Det är fantastiskt stort att cupen har funnits så länge. Vi har pratat om hur vi ska fira det om några år när det blir 50-årsjubileum. Det ser vi framemot. Vi måste göra något extra och vi har tankar. Vi får diskutera det under kommande år, säger Gånedahl.

IF Tymer och Lerdala IF (blåsvart) hade ett lag tillsammans i P12-klassen. Här tackar de Klevhults SK efter matchen.
IF Tymer och Lerdala IF (blåsvart) hade ett lag tillsammans i P12-klassen. Här tackar de Klevhults SK efter matchen. Foto: Johan Espefält

– Cupen är oerhört betydelsefull för vår förening, speciellt eftersom vi klarar av att driva den helt och hållet med våra ideella krafter. Den ger väldigt bra inkomster till föreningen som gör att vi kan driva den här stora anläggningen alldeles själva. Den här cupen gör verkligen skillnad, fortsätter hon.

Det var tredje året i rad som Ulvacupen spelades enligt Svenska fotbollsförbundets riktlinjer om att inga segrare ska koras och Ulvåker är nöjda med sitt befintliga koncept.

Skultorps IF:s F10-lag jublar efter ett av målen i matchen mot Bergums IF.
Skultorps IF:s F10-lag jublar efter ett av målen i matchen mot Bergums IF. Foto: Johan Espefält

– Vi är jättenöjda med upplägget att ha ett koncentrerat gruppspel med några timmar på både lördag och söndag. Alla lag är garanterade minst fem matcher nu när vi inte längre har slutspel. Det fungerar jättebra. Vi har en bra arbetsgrupp runt det så det är många som bidrar med lite. Det flyter på. Det bästa beviset är att föreningarna kommer tillbaka år efter år. Det är roligt med alla dessa återkommande lag, säger Gånedahl.

Foto: Johan Espefält
Foto: Johan Espefält
Foto: Johan Espefält
Foto: Johan Espefält
Foto: Johan Espefält
Foto: Johan Espefält
Foto: Johan Espefält
Foto: Johan Espefält

Artikeltaggar

FotbollUlvacupenUlvåkers IF

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.