Högskolan deltar i Almedalsveckan

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Högskolan håller i fyra seminarier.
Foto: Pressbild/Region Gotland
Almedalsveckan pågår mellan den 1 och 7 juli. Högskolan i Skövde kommer att arrangera fyra seminarier på Västsvenska Arenan under dessa dagar.

Seminarierna är ett sätt för högskolan att nå ut med sin forskning till politiker, allmänhet och organisationer. Forskning som kan stå till grund för när beslut som påverkar samhället ska fattas.

– Det är viktigt att forska fram ny kunskap men det är också viktigt att framforskad kunskap når ut och kommer till användning. Under vår fokuserade insats i Visby möter Högskolans forskare politiker och andra beslutsfattare som hanterar stora samhällsutmaningar. Jag hoppas därför att vår närvaro under Almedalsveckan bidrar till att våra forskningsresultat kommer till konkret samhällsnytta, säger högskolans rektor Lars Niklasson, i ett pressmeddelande.

Rose-Mharie Åhlfeldt, bitädande professor inom informationsteknologi, lyfter frågan om ett effektivt informationssäkerhetsarbete.

Eva Söderström, biträdande professor i datavetenskap, kommer att prata om hur det går att minska det digitala utanförskapet bland äldre.

Björn Lundell, professor i datavetenskap, diskuterar kring frågan hur myndigheter kan undvika inlåsning av information då de använder molntjänster.

Christian Gadolin, lektor i företagsekonomi, håller i ett seminarium om styrningsideal inom vården - att skapa en sjukvård som hanterar begränsade resurser på ett bra sätt, samtidigt som vårdpersonalens kunskap och erfarenhet tas tillvara i största möjliga mån.

Dessutom kommer medarbetare på högskolan att delta i andra aktörers seminarium under veckan.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.