Hon inviger Skövde Pride

Det händer
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Aleksa Lundberg inviger Skövde Pride i september.
Foto: Caisa Bromberg
Aleksa Lundberg, Sveriges första utbildade skådespelare som är öppen transsexuell, inviger Skövde Pride i september.

Förra året blev det inget Skövde Pride men i år är festivalen tillbaka med parad, föreläsningar och aktiviteter under den sista helgen i september. När Skövde Pride invigs den 27/9 är det Aleksa Lundberg som är huvudperson och som håller ett seminarium samma kväll, meddelar Skövde Pride i ett pressmeddelande.

Aleksa föddes som pojke och kom ut som transsexuell tjej vid 17 års ålder. I dag är hon Sveriges första utbildade skådespelare som är öppen med sin transbakgrund. I hennes föreläsningar om jämställdhet, könsnormer, identitet, mångfald och inkludering öppnar hon upp frågor som berör hela samhället. Aleksa delar också med sig av sin personliga resa, upplevelser och erfarenheter av att komma ut som transsexuell.

Skövde Pride 2019 genomförs i centrala Skövde den 27/9-28/9.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.