Hoppa till huvudinnehållet

Patrik Pettersson vann i Skene

Publicerad:
Totalsegrare i Skene. Patrik Pettersson t.h. och kartläsaren Bo Björkqvist.
Totalsegrare i Skene. Patrik Pettersson t.h. och kartläsaren Bo Björkqvist. Foto: Jonny Persson

När Skene MS arrangerade sin rallytävling ”Backasprinten” tog B-föraren Patrik Pettersson från Varnhem och tävlande för Falköpings MK hem totalsegern, fyra sekunder före Kullings A-förare Kenneth Johansson. Det blev två klassvinster till för Falköpings MK. Stig Christensen vann C 2WD och Fredrik Pettersson vann C VOC / Grupp F.

– Jag gjorde tre bra körningar. De var inte helt felfria, men i sista körningen flöt det på bra förutom att jag tvåhjulade lite i svängen före mål, säger Patrik Pettersson.

Tävlingen avgjordes på en 1300 meter lång sträcka, som kördes tre gånger. Patrik Pettersson var snabbast i första åket, 1,9 sekunder före Kenneth Johansson och 3,2 sekunder före MK Västs Roger Ohlsson.

Patrik Pettersson laddade på bra med sin Mitsubishi.
Patrik Pettersson laddade på bra med sin Mitsubishi. Foto: Jonny Persson

I andra åket gjorde Patrik Pettersson två missar och tryckte in höger bakdörr. Han var då tiondelen långsammare än Roger Ohlsson, men 1,1 sekunder snabbare än Kenneth Johansson. I sista åket fick Pettersson till det mera perfekt, klockades för den bästa tiden för dagen och slog Kenneth Johansson med sekunden.

I tvåhjulsdrivet började Falköpings MK:s Stig Christensen bäst med sin lilla Opel Corsa och var tiondelen snabbare än Skaras Richard Herbertsson och hans Renault Megané och Kullings Hasse Ericsson var trea, slagen med halvsekunden.

Stig Christensen pressade sin tid med sekunden i andra åket och var delat snabbast med Hasse Ericsson och fyra tiondelar före Herbertsson, som inte var nöjd med hur det styrde.

Det skruvades och justerades under lunchuppehållet. I tredje åket var Herbertsson nöjd med bilen, pressade sin tid med en och en halv sekund och var snabbast, före Hasse Ericsson och Varas Viktor Johansson.

Vinnare i C VOC, Fredrik Pettersson och kartläsaren Marcus Lantz.
Vinnare i C VOC, Fredrik Pettersson och kartläsaren Marcus Lantz. Foto: Jonny Persson

Stig Christensen missade några växlingar och var fyra, tappade ledarpositionen totalt och slutade trea, men var snabbast bland C-förarna. I VOC gjorde Fredrik Pettersson tre bra körningar, som räckte till seger i klassen, 1,3 sekunder före Kullings Christer Brunnegård.

Artikeltaggar

Rally

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.