Ryds scoutkår fick bidrag av Lions

Läsarnas
PUBLICERAD:
Från vänster: Lars-Ove Källman, Mika Metsä, Evelina Grimstedt och Åke Biversten.

I förra veckan skänkte Lions Club Skövde/Ryd 5 000 kronor till Ryds Scoutkår. Scouterna brukar hjälpa till med Lionsklubbens årliga populära Spökvandring. Pengarna ska användas till en utbytesresa som scouterna har med en engelsk klubb. En aktivitet man har haft i många år.

För Lions Ryd så är detta den sista utbetalning som görs i egen regi. Från och med den 1 juli så går Rydsklubben ihop med Skövdes Centrumklubb. Båda klubbarna har drabbats av det som många andra föreningar har gjort, nämligen att det har blivit allt svårare att engagera människor som vill arbeta ideellt. Vi tror att två, personellt sett, svagare klubbar kommer att bli en starkare. Vi kommer att ta med oss de bästa insamlingsaktiviteterna från de båda klubbarna och på detta sätt stötta de svaga och behövande både lokalt, nationellt och internationellt.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.