Bygglov för större miljöhus vid Kulturhuset

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
Bygglovsnämnden har gett bygglov för en tillbyggnad av miljöhus och en byggnad över en utrymningstrappa vid Skövde kulturhus.
Foto: Petra Lundgren
Tillbyggnad av ett miljöhus och en byggnad över en utrymningstrappa får byggas vid Skövde kulturhus enligt beslut i bygglovsnämnden.
– Nu försvinner äntligen de soptunnor som dräller längs ett av stadens viktigaste stråk, säger Anders G Johansson, ordförande (M), i ett pressmeddelande.

Bygglovsnämnden har haft sammanträde och då togs bland annat beslut om en tillbyggnad av miljöhus och en byggnad över en utrymningstrappa vid Skövde kulturhus. Åtgärderna innebär avvikelser från detaljplanen men är möjliga eftersom planens genomförandetid gått ut och att det finns behov. Utrymningstrappan behöver skyddas från väder och vind och miljöhuset som finns är inte stort nog. Båda byggnaderna ska utformas med mörkt brun fasad med planteringar så att de blir diskreta samtidigt som de hjälper till att rama in torget.

– Nu försvinner äntligen de soptunnor som dräller längs ett av stadens viktigaste stråk. Åtgärden gör Kulturhustorget till en renare och mer välkomnade plats, säger Anders G Johansson i ett pressmeddelande.

Bygglovsnämnden beviljade även bygglov för en ny förskola och lekförråd i Trädgårdsstaden etapp 2.

– Bygglovsnämnden gör den samlade bedömningen att lov kan beviljas då avvikelserna bedöms som små och förenliga med detaljplanens syfte, säger Anders G Johansson i pressmeddelandet.

Bygglov lämnades även för tillbyggnad av industribyggnad på fastigheten Stenullen 1 i Våmb och en tillbyggnad av industri på fastigheten Penta 8 (Volvo) samt en skorsten på strax under 240 meter.

När det gäller bygglov för en idrottsbyggnad vid Billingehov beslutade bygglovsnämnden att återremittera ärendet till förvaltningen.

– Nämnden ser fantastiska möjligheter med uppförandet av en ny idrottsarena intill Billingehov. Men det är angeläget att området betraktas och hanteras utifrån ett helhetsperspektiv och inkluderar samtliga befintliga idrotter och anläggningar. Det är min och nämndens förhoppning att vi med gemensamma ansträngningar skyndsamt ska hitta en bra lösning, säger Anders G Johansson i pressmeddelandet.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.