Skövdeläkare disputerade om näspolyper

Vård & omsorg
PUBLICERAD:
Skövdeläkaren Anton Bohman har disputerat om näspolyper.
Foto: Claudio Bresciani/TT
Skövdeläkaren Anton Bohman har disputerat, ämnet är näspolyper.

För tio år sedan inledde Anton Bohman sitt forskningsarbete vid Skaraborgs sjukhus.

För att hitta en effektiv behandling mot näspolyper har han undersökt symtomen och letat efter orsaken. I studien har ett stort antal Skaraborgare och deras närmaste släktingar deltagit. Studien visar att näspolyper är en ärftlig sjukdom med speciella symtom.

Bohman tjänstgör numera vid universitetssjukhuset i Uppsala och opponent vid disputationen var professor Martin Desrosiers från Montreal.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.