• idag
  21 sep
  19°
  • Vind
   6 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  22 sep
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  23 sep
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  24 sep
  17°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  25 sep
  15°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   3.8 mm

Kombattantkurs för civilanställda

Läsarnas
PUBLICERAD:

Civilanställd personal vid Försvarsmakten har genomgått en veckolång kombattantutbildning. De fick lära sig grunderna i hur man uppträder och agerar som anställd med krigsplacering i Försvarsmakten. Moment som ingår i utbildningen är exercis, första hjälpen vid omhändertagande av skadad, grundläggande skydd mot kemiska stridsmedel och mycket annat. Kursen genomfördes av Försvarsutbildarna Skaraborg på uppdrag av Försvarsmakten.

I huvudsak nyttjades Försvarsutbildarnas egna instruktörer även om kurschef och CBRN-instruktör inhyrdes från andra förbund inom Svenska Försvarsutbildningsförbundet. Kurschef var Michael Hvinlund och instruktörer och adjutant från Skaraborgsförbundet medverkade.

Den civilanställda personalens utbildning kommer kompletteras med vapentjänst. Denna del genomförs dock av Försvarsmaktens egen personal.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.