• lördag
  23 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   SV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  24 jan
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  25 jan
  -2°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  26 jan
  -5°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   S
  • Nederbörd
   0.0 mm

Värmen på väg tillbaka

Nyheter
PUBLICERAD:
Senare i veckan kan vi se fram emot höga temperaturer och mycket sol.
Foto: Maja Suslin/TT
I veckan kan man i Skaraborg se fram emot temperaturer kring 20-25 grader och mycket sol. Ska man ut och resa och söker värme åker man med fördel till exempelvis Spanien eller Frankrike där temperaturerna väntas klättra upp emot 40 grader, på vissa platser närmre 45.

Många väderstationer utlovar för veckan bra väder med höga temperaturer och mycket sol. I Skaraborg väntas regn under tisdagen och onsdagen med ett åskoväder som drar in under onsdagen innan solen kommer tillbaka. Från och med torsdag kan man lämna regnkappan hemma då prognosen visar på klarblå himmel och varmare temperaturer. Sommarvädret ska enligt SMHI hålla i sig hela helgen.

När temperaturerna stiger och regnmolnen blir allt färre, ökar också risken för brand. I stora delar av södra Sverige, däribland Västra Götaland, finns det en risk för skogsbränder. Viktigt att därför vara extra försiktig vid grillning.

Frågan huruvida vi kan vänta oss en liknande sommar som i fjol eller inte kvarstår.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.