Rusning till nya lägenheter

Bostad & byggen
PUBLICERAD:
Skövdebostäders lägenheter i Frostaliden hyrdes ut snabbt.
Foto: Roland Svensson/arkiv
Skövdebostäder hyrde ut 170 nybyggda lägenheter på drygt två månader.
– Vi är positivt överraskade att uthyrningen gått så smidigt, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef.

Skövdebostäder konstaterar i ett pressmeddelande att behovet av bostäder är stort i Skövde. De släppte 170 nya lägenheter den 2 april och drygt två månader senare var alla uthyrda.

Hamnade rätt

– Vi är positivt överraskade att uthyrningen gått så smidigt. Vi vet att behovet är stort, men nyproduktion kostar ju lite mer och exakt var Skövdebornas smärtgräns går vet vi inte, säger Lina Eklund Svensson, marknadschef på Skövdebostäder, i pressmeddelandet.

– Men med det här resultatet känner vi att vi hamnat rätt med produkt och pris.

Redan ledigt

Även om samtliga lägenheter gick åt direkt så finns det en som redan har blivit ledig.

– Det kommer att hinna ske förändringar innan det är dags för inflyttning då en del hyresgäster hinner ångra sig eller hitta andra alternativ.

Högre standard

Av de 170 lägenheterna finns 44 i huset Grubbagården på Havstena och 126 på Frostaliden.

Standarden är från start något högre än vad som varit brukligt i nyproduktion, och det menar man kan ha haft betydelse.

– Den här gången lät vi diskmaskin, duschväggar och inbyggnadsugn med spishäll ingå från början. Det är val vi får göra från projekt till projekt utifrån hur produktionskostnaden blir och vilken efterfrågan vi ser på marknaden. När vi har diskmaskin som tillval brukar drygt 80 procent välja det, säger Lina Eklund Svensson.

Bygger mer

Skövdebostäder planerar för fler bostadsprojekt. Närmast ligger 132 studentbostäder på Kurorten, 13 marklägenheter i Timmersdala och ett trygghetsboende på Mossagården.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.