Misstänkt båtolycka i sjön Viken

Brott & blåljus
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Räddningstjänsten larmades ut på en misstänkt båtolycka som skulle ha inträffat i sjön Viken i Karlsborgs kommun vid 14-tiden på onsdagen.

Enligt de första uppgifterna skulle en person ha hamnat i vattnet i samband med olyckan. Räddningstjänsten sjösatte sina båtar vid Bjurbäcken och gav sig ut för att söka - assisterade av Sjöräddningssällskapet och helikopter från Sjöfartsverket.

Men vid 15.30-tiden hade man fortfarande inte hittat vare sig någon båt eller person i vattnet.

– Enligt vittnesuppgifter ska det vara en mindre jolle och att det misstänktes att en person hade hamnat i vattnet. Men än har vi inte hittat någonting, säger Simon Rosén vid räddningstjänsten i östra Skaraborg.

Strax före 16.30 meddelade räddningstjänsten att helikoptern hade lämnat platsen och att sökandet var på väg att avslutas.

– Vi hittar ingenting och är på väg att lämna platsen, säger Simon Rosén.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.