Fuskande student stängs av

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Fuskande student stängs av från Högskolan i Skövde.
Foto: Anna Warner
En student på Högskolan i Skövde kommer att stängas av under fyra veckor efter att ha blivit påkommen med att ha plagierat en text.

Det var när studenten hade lämnat in en uppgift som programmet Urkund upptäckte att stora delar liknade ett arbete som en annan student hade lämnat in.

Det visade sig att studenten tagit hjälp av en student som tidigare arbetat med samma uppgift, och då skrivit av delar av texten. Disciplinnämnden konstaterar att likheterna mellan de båda arbetena är så stora att det kan uteslutas att de har uppkommit som en följd av ett i sig tillåtet samarbete, såsom en diskussion kring uppgiften.

Studenten menar att de har diskuterat uppgiften, och att det då är lätt hänt att man bildar en liknande uppfattning. Tanken var inte att fuska.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.