• idag
  29 sep
  13°
  • Vind
   1 m/s
  • Vindriktning
   V
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • onsdag
  30 sep
  16°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • torsdag
  1 okt
  15°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • fredag
  2 okt
  15°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  3 okt
  16°
  • Vind
   7 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm

Anmäld soldat har sagt upp sig

Nyheter
PUBLICERAD:
Foto: Tomas Oneborg/SvD/TT
Den soldat på Trängregementet i Skövde som undanhöll information om att sambon använde narkotika har sagt upp sig. Därför skriver personalansvarsnämnden av ärendet.

Det var i samband med att soldaten skulle anställas i början av året som man höll en säkerhetsprövningsintervju. Då fick soldaten frågan om denne använde narkotika, eller kände någon som gjorde det. På den frågan svarade soldaten nej.

I april framkom det dock att soldaten, med sin sambo, omhändertagits av polis och att båda då misstänktes för narkotikainnehav. Detta på grund av de fynd som hittades i deras bostad vid en husrannsakan.

I ett samtal med plutonchefen erkände sedan soldaten att hen undanhållit information under säkerhetsprövningsintervjun, både om sambons missbruk och om sitt eget. Regementet begärde därefter att Försvarsmaktens personalansvarsnämnd skulle pröva anmälan om att soldaten skulle skiljas från sin tjänst.

Det behöver de dock inte göra eftersom soldaten nu själv har sagt upp sig.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.