Hoppa till huvudinnehållet

Gal lämnar Skövde AIK

Publicerad:
Jeffrey Gal lämnas Skövde AIK för Degerfors.
Jeffrey Gal lämnas Skövde AIK för Degerfors. Foto: Erica Augustsson

På tisdagen meddelade målvakten Jeffrey Gal att han kommer att lämna Skövde AIK och skriva på för Degerfors IF i Superettan.

Ett faktum som bekräftas av Marcus Peterson i SAIK:s sportgrupp:

– Han har lämnat oss det beskedet, roligt för Jeff att han får den här chansen och samtidigt lite tråkigt att vi inte får behålla honom längre.

Degerfors tränare Stefan Jacobsson berättade på måndagen för SLA-sporten att de hade ett intresse i Skövde AIK:s amerikanske målvakt.

Degerfors sneglar mot SAIK

Stefan sa då:

– Vi följde honom redan när han stod i BK Forward förra säsongen och vi är på jakt efter en målvakt.

Behovet av att skaffa en ny målvakt blev akut för Degerfors då klubben kom överens med Dario Miskic att bryta kontraktet. En kroat som kom till DIF inför förra säsongen och då spelade 28 av 30 matcher.

2019 valde klubben att satsa på Ismael Diawara istället och Miskic fick ingen speltid och därför valde parterna att gå skilda vägar.

Dök upp i våras

I det läget började de titta på olika alternativ och noterade självklart att Jeffrey Gal gjorde det mycket bra mellan stolparna i Skövde AIK som chockat alla med att etablera sig i toppen av den södra division 1-serien. Laget är ju mest nederlagstippat av alla i hela ettan.

Gal som förra säsongen spelade för BK Forward och tidigare även representerat Lidköpings FK dök upp i Skaraborg tidigt i våras då flickvännen är från Hjo. Han saknade klubb och det passade bra för Skövde AIK som hade de senaste årens förstemålvakt Markus Fröjd höftopererad. Fröjd som inför säsongen skrev ett nytt tvåårskontrakt med SAIK.

Jeff Gal ritade på ett kontrakt som löper ut i juli. När han nu blir fri på marknaden passade Degerfors på att kontraktera honom. Sedan återstår det att se hur mycket speltid det blir för honom i Superettan.

Har målvakter

Hos Skövde AIK är Markus Fröjd sedan länge tillbaka efter vintern operation och SAIK planerar inte att skaffa in någon ny målvakt när nu Jeffrey Gal försvinner.

SAIK har tre målvakter, förutom Fröjd även den unga lovande duon David Engelbrektsson och Edvin Lund Borg.

Artikeltaggar

Dario MiskicDegerfors IFFotbollIsmael DiawaraJeff GalMarkus FröjdSkövde AIKStefan Jacobsson

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.