Henriksbergsgatan stängs av under en månad

Trafik
UPPDATERAD:
PUBLICERAD:
Henriksbergsgatan stängs av när VA-arbeten och busshållplatser ska byggas.
Foto: Roland Svensson
Henriksbergsgatan kommer att stängas av för all fordonstrafik under fyra veckor när ett VA-arbete ska utföras. Busstrafiken kommer dock att flyta på som vanligt.

Från vecka 34 och fyra veckor framåt kommer man att få välja annan väg än Henriksbergsgatan när den stängs av för ett VA-arbete vid utbyggnaden av Ekedals äldrecenter.

Gatan kommer att vara avstängd för genomfartstrafik mellan Hjovägen och Kavelbrovägen. Bussar i linjetrafik kommer inte att påverkas av arbetet utan ska trafikera Henriksbergsgatan som vanligt.

Under byggtiden ska kommunen även bygga nya busshållplatser vid Ekedal i anslutning till korsningen med Grenanders gata.

Bygget av de hållplatserna startar under vecka 34 och pågår fram till november. Slutligen ska en ny cykelväg att byggas och på platsen ska också ett förhöjt övergångsställe att byggas om i samband med övrigt arbete.

För att hållplatserna ska få plats utmed gatan kommer delen av cykelvägen mellan infart till förskolan och korsningen med Grenanders gata flyttas upp bakom trädallén.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.