• idag
  29 maj
  11°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • lördag
  30 maj
  20°
  • Vind
   5 m/s
  • Vindriktning
   NO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • söndag
  31 maj
  19°
  • Vind
   4 m/s
  • Vindriktning
   O
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • måndag
  1 juni
  24°
  • Vind
   2 m/s
  • Vindriktning
   SO
  • Nederbörd
   0.0 mm
 • tisdag
  2 juni
  25°
  • Vind
   3 m/s
  • Vindriktning
   NV
  • Nederbörd
   0.0 mm

Högskolan i Skövde ökar antalet studenter inför höstterminen

Skola & utbildning
PUBLICERAD:
Antagningen av studenter vid Högskolan i Skövde ökar med tio procent inför höstterminen. (Arkivbild)
Foto: Anna Warner
Högskolan i Skövde växer och inför höstterminen har antalet antagna studenter ökat med omkring 550 personer, drygt tio procent jämfört med förra året.

Högskolan i Skövde är ett av de lärosäten i landet som ökar mest när det gäller antalet antagna studenter inför årets hösttermin, det visar färsk statistik från Universitet- och högskolerådet, UHR. Högskolan kommer på fjärde plats bland de 22 universitet och högskolor som ökar antalet antagna.

– Det är en glädjande utveckling och helt i linje med våra tillväxtambitioner. Vi behöver växa för att kunna erbjuda fler människor utbildning och möjlighet till livslångt lärande, säger Högskolans prorektor Lena Mårtensson i ett pressmeddelande.

Vill växa

Just nu pekar högskolans prognos mot att hela det statliga utbildningsanslaget kommer att användas och det gör att skolan argumenterar för behovet av ett högre utbildningsanslag. Storleken på den statliga pengapåsen styr i praktiken hur många personer högskolan kan utbilda varje år.

– Vi kan fortsätta växa på både program- och kurssidan. Men vi ser framförallt en tydlig möjlighet att expandera inom det område som brukar kallas livslångt lärande. Då handlar det om att öka antalet kurser och flexibla utbildningar som kompetensutvecklar redan yrkesverksamma, säger Lena Mårtensson vidare.

I landet är det nära 280 000 personer som har antagits till en högskoleutbildning till hösten. Störst ökning av antalet antagna har Högskolan i Borås med en ökning på drygt 29 procent.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.