Två bad i Skövde får anmärkning

Miljö
PUBLICERAD:
Långenbadet i Melldala fick anmärkning på halten av enterokocker i vattnet.
Foto: Petra Lundgren/arkiv
De senaste badvattenproverna visar att två badplatser, Herrekvarnsviken och Långenbadet, får tjänligt med anmärkning.

Den 8 juli tog Skövde kommun badvattenprover vid sina åtta badplatser och två av dem fick tjänligt med anmärkning. Vid Herrekvarnsviken i Simsjön uppmättes förhöjda värden av E. coli och vid Långenbadet i Melldala förhöjda värden av enterokocker.

Sjötorpssjön, Karstorpssjön, Meybobadet i Vristulven, Boulognersjön samt Stora badviken och Villeviken i Simsjön får alla betyget tjänligt.

Badtemperaturerna är inget att skryta med. I Simsjön uppmättes mellan 17,1 och 17,8 grader, i Sjötorpssjön 18,6, i Lången 19,2, i Karstorpssjön och i Vristulven 17,9 grader. För Boulognersjön finns ingen notering.

Så här jobbar SLA med journalistik: uppgifter som publiceras ska vara sanna och relevanta. Vi strävar efter förstahandskällor och att vara på plats där det händer. Trovärdighet och opartiskhet är centrala värden för vår nyhetsjournalistik.